Videofilm, foto og tekst

CaseBild_DNA

Projektet
Danmark gik i krig i Afghanistan i januar 2002. Alligevel ved danskerne meget lidt om virkeligheden for befolkningen i det krigshærgede land. Målet med projektet var at give de civile afghanere en stemme og oplyse danske gymnasieelever om den komplicerede demokratiseringsproces, der foregår i de her år. Projektet har desuden haft til hensigt at pege frem mod Danmarks exit fra Afghanistan i 2014 og diskutere, hvad det er for nogle problemstillinger, landet står over for, når soldaterne trækker sig ud. iBureauet stod for den overordnede projektledelse: fra den første fundraising over den indholdsmæssige redigering og kvalitetssikring til den endelige publicering på forskellige medieplatforme. Indholdsproduktionen blev primært foretaget af Informations erfarne Afghanistankorrespondent Charlotte Aagaard, som har et omfattende kendskab til landet og dets konflikter. Projektet blev støttet af Danidas Oplysningsbevilling. For at nå bedst muligt ud til kernemålgruppen på landets gymnasier etablerede iBureauet et tæt samarbejde med DR omkring udvikling af temasitet Det nye Afghanistan og publicering af indholdet på DR Undervisnings webplatform.

Produkterne
· Omfattende indholdsproduktion i forskellige formater: artikler, faktabokse, infografik, tidslinjer, videoklip og billedserier.

· Udvikling af temasitet Det nye Afghanistan i samarbejde med DR samt implementering af indholdet.

 · Publicering af temaartikler i Dagbladet Information op til 10-året for invasionen af Afghanistan.

· Produktion af bogen ‘Afghanistan – kampen om demokratiet’ målrettet undervisning i gymnasieskolen. Bogen udkom som en del af serien VerdenNu på Informations Forlag den 12. august 2013.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *