Online-temaer og baggrundsartikler

CaseBild_FL

Projektet
Faktalink.dk er en omfattende temaportal med en samfunds- og historieorienteret profil. Det webbaserede opslagsværk rummer informative og skarpt formidlede artikler om både historiske og aktuelle begivenheder og fænomener. Eksempler på temaer er: Præsidentvalget i USA, Vietnamkrigen, Blekingegadebanden, Det Arabiske Forår, højreekstremisme i Europa, hjemvendte soldater, familien under forandring og fedme i Danmark. Sitet er målrettet undervisningen i gymnasiet, men kan bruges af alle, der ønsker en klar og overskuelig indføring i historiske og samfundsrelevante emner. Hovedparten af landets skoler abonnerer på sitet. I 2001 indledte iBureauet et samarbejde med Dansk BiblioteksCenter (DBC), der driver sitet, om at overtage produktionen af temaartiklerne. Opgaven lød på at relancere og aktualisere produktet med en stærkere journalistisk profil samt udvikle et nyt koncept for artiklerne, så siden fremstod mere overskuelig og tilgængelig for brugerne.

Produkterne
· Udvikling af fast skabelon for artiklerne, der er tilpasset både medie og målgrupper og gør, at hjemmesiden fremstår mere sammenhængende. Artiklernes nye form gør det lettere for brugerne at danne et overblik over de ofte omfattende og komplekse tematikker og vælge informationer til og fra efter behov. 

· Stor årlig produktion af temaartikler ofte motiveret af aktuelle begivenheder i verden. Alle tekster er skrevet på et højt fagligt niveau af enten journalister eller akademikere med relevant baggrund fra enten formidlings-, samfunds- eller historierelaterede fag.

 · Iværksættelse af brugerundersøgelser med henblik på at holde siden opdateret i forhold til brugernes konkrete behov og ønsker.

· Løbende udvikling af sitet i samarbejde med DBC.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *