Portrætter og litteraturanalyser

CaseBild_FFW

Projektet
Forfatterweb.dk er et stort litterært opslagsværk særligt målrettet brug i gymnasieskolen og på landets biblioteker. Sidens indhold består af omkring 700 omfattende introduktioner til danske og udenlandske forfatterskaber. Der er både de store klassikere, de etablerede nulevende forfattere og de helt nyudklækkede talenter. Teksterne indeholder udover biografisk beskrivelse af forfatterens baggrund en analytisk gennemgang af hovedværkerne samt en udredning af gennemgående tematiske og genremæssige træk og en perspektivering til beslægtede forfatterskaber. Kunden Dansk BiblioteksCenter (DBC), der driver sitet, ønskede med en udlicitering af indholdsproduktionen i 2005 at få etableret et nyt og holdbart format for forfatterintroduktionerne med vægt på både brugervenlighed og høj faglig kvalitet.

Produkterne
· iBureauet har udviklet en ny fast overskuelig og brugervenlig opbygning af indholdet, som er afstemt målgruppe og medie. Teksterne er struktureret i mindre afsnit, der gør det nemt at orientere sig og finde frem til det værk eller de specifikke informationer, man søger.

· Stor løbende årlig produktion af forfatterintroduktioner og opdateringer af disse foretaget af vores omfattende skribentkorps, der alle har journalistisk eller relevant akademisk baggrund fra f.eks. Dansk eller Litteraturvidenskab.

· Særlig indsats i forhold til præsentation af nye danske forfatterskaber.

· Udvikling af samarbejde mellem Forfatterweb og DR’s læseklubber.

· Iværksættelse af brugerundersøgelse af Forfatterweb blandt dansklærere i gymnasiet og bibliotekarer med henblik på optimering af produktet.

· Løbende udvikling af sitet i samarbejde med DBC.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *